miércoles, 24 de diciembre de 2008

Crear per a sentir-se créixer


Els museus d'avui en dia, i cada vegada més, tenen la necessitat de reinventar-se, d'innovar en les seves propostes didàctiques, de manera que els continguts que pretenen transmetre arribin per a tots els sentits. Per tots els gustos. I de tots els colors.
D'aquí sorgeix la necessitat també de pensar des dels ulls d'aquelles persones a qui ens volem dirigir, perquè la mirada de la història, de l'art, de la ciència humana, no és una mirada universal i objectiva sinó que parteix de tantes visions com subjectes possibles.
Un taller didàctic per a infants i per adults, tots units en l'esforç de crear, demostra que la història pot ésser transmesa com un joc en el que tothom hi té cabuda.
Grans i petits parlen dels seus ancestres tot dissenyant una postal de nadal amb colors, i valors, de tota mena. I en la recerca d'un dibuix bonic se'ls explica un conte en el que l'àvia és la protagonista.
L'aposta és crear complicitat amb els més menuts: parlar el seu llenguatge de colors, sons i textures.
L'aposta és crear complicitat amb els més grans: escoltar-los i fer-los entendre que la seva vida ha valgut molt la pena.
L'aposta és recrear. Crear per a créixer i fer-nos grans...

No hay comentarios: